Het bijzondere van de Lacoste poloshirt

Als je poloshirt zegt dan zeggen veel mensen in één adem “Lacoste”. Want dit is het merk waarmee het allemaal begon.  De Franse tennisser René Lacoste was namelijk de eerste die een shirt voor de man ontwierp waarin hij comfortabel kon tennissen. Want tot die tijd stonden de heren in lange broek en met een overhemd aan op de baan. Nu is dat niet meer voor te stellen, maar tennis was vroeger een zeer gezapige sport die werd beoefend door de beter gesitueerde upper class man. En die stond natuurlijk deugdelijk gekleed op de tennisbaan. Dat dit de sportprestaties niet ten goede kwam was van ondergeschikt belang.

Lacoste zorgt voor een revolutie
René Lacoste speelde zelf zeer verdienstelijk tennis, maar ergerde zich aan de kleding die werd gedragen. Hij ontwierp eigenhandig het shirt wat later als het poloshirt bekend zou worden. Comfortabel zittend en gemaakt van ademende katoen werd het al snel een wereldwijd succes. De shirts van Lacoste herken je tot op de dag van vandaag aan de krokodil die als logo dient, dit is omdat Lacoste de bijnaam “de krokodil” had tijdens zijn tennisloopbaan. Het kledingmerk Lacoste is nog steeds het meest bekend als het gaat om poloshirts, al wordt er tegenwoordig nog veel meer kleding ontworpen. René Lacoste heeft dit alles geen windeieren gelegd, hij en zijn nabestaanden hebben er goed geld aan verdiend.

De shirts van Lacoste wereldwijd verkrijgbaar
In alle steden van de wereld liggen poloshirts van Lacoste in de winkels. Of je nu in Amerika, in Europa of in Azië gaat shoppen, overal kom je ze tegen. Er is ook veel namaak in omloop, deze shirts herken je vaak snel aan een veel mindere kwaliteit. Het is niet aan te raden om deze shirts te kopen als je met vakantie bent. De kans is groot dat je de gekochte shirts bij de douane moet inleveren als je bagage wordt gecontroleerd. Het invoeren van namaak kleding is namelijk bij wet verboden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.